Dijagnostika

Autodijagnostika je  postala sastavni dio u održavanju vozila. Bez odgovarajuće opreme, podataka o vozilu, te velikog iskustva majstora, teško je utvrditi točan kvar na vozilu - posebice u dijagnostici rada motora.

 

Svi dijelovi motora imaju zajednički zadatak - pretvoriti gorivo u korisnu energiju. Ukoliko neki od dijelova motora, senzora, aktora, osigurača, releja i dr. ne radi ispravno - potrošnja će biti veća, snaga manja, isupšni plinovi lošeg sastava!

Obzirom da se moderni sustavi paljenja i ubrizgavanja sastoje od mnoštva senzora, aktora i upravljačkog dijela (računala) koji ih sve povezuje - jedino uz pomoć dijagnostičke opreme, podataka proizvođača i dobrog poznavanja sustava,  moguće je utvrditi koji od djelova sustava ne funkcionira zadovoljavajuće.  U protivnom, majstoru preostaje jedino nagađanje i što često vodi u nepotrebno mijenjaje dijelova u nadi da će nakon izmjene motor raditi bolje!

Pojedini dijagnostički postupci koštaju puno manje novaca (i živaca) - od nove sonde, bobine, kablova, pumpe .....koji možda i nisu uzrok neispravnom radu motora.

U našem servisu možete se s punim povjerenjem obratiti dijagnostičaru za benzinske i novije diesel motore (izuzetak su stari diesel motori s pumpom visokog pritiska).

CJENIK DIJAGNOSTIČKIH USLUGA MPC
Test Eko 75,00
Test motora 250,00
Test elektronike 250,00
Test kočnica 125,00
Test ABS 250,00
Ultrazvučno čišćenje ubrizg. ventila (po kom.)(demontaža i montaža injektora NISU u cijeni!) 100,00
Ispitivanje ubrizg.ventila (po komadu) (de/mo injektora NIJE u cijeni!) 60,00
Ispitivanje akumulatora 40,00
Ispitivanje usisa 150,00
Ispitivanje tlaka goriva 100,00
Ispitivanje tlaka i protoka goriva 150,00
Ispitivanje kompresije benzin 150,00
Podešavanje svjetla 75,00